torstai 2. kesäkuuta 2016

BEST FRIEND TAG
Moikka! Ajattelin tänään tehdä Bestfriend Tag postauksen mun parhaasta ystävästä Tiiasta! Idea lähti siitä, kun kateltiin youtubesta bestfriend tag -videoita ja innostuttiin sitten itsekin tämmöinen toteuttamaan kirjallisesti! Käytiin nappaamassa tätä varten muutama kuva meistä (vaikka tosiaan meistähän on olemassa jo se pari miljoonaa kuvaa, mutta no kuvaamissessiot on aina kivoja) ja valittiin lisäksi 20 kysymystä, joihin molemmat vastasi sitten toisen näkemättä aluksi vastausta. Kysymykset on välillä samat molemmille ja välillä kysymyksiin pitää vastata myös toisen puolesta. Koottiin kysymykset ja vastaukset tähän postaukseen ja tässä ne nyt tulis:


1. Milloin ja miten tutustuitte?

Roosa: 
Ei jumpe! Tää on niin söpö muisto! Tutustuttiin siis neljän vuoden ikäisinä, kun me muutettin asumaan Tiian perheen naapuriin. Mä sit kävin yks aamu hakemassa postia postilaatikolta ja Tiia hengaili siinä niitten pihalla ja  katteli mua niitten pihasta. En muista kumpi tän suhteen alotteen teki, mut jompi kumpi sit kysy et "Leikitäänkö yhessä?" ja siitä se sit lähti. Meiän eka leikki oli kottikärryajelu (istuttiin kottikärryn kyydissä ja mun isä ajelutti meitä siinä) !

Tiia:
Hahaa tää juttu tapahtu jo tosi tosi pitkä aika sitten ottaen huomioon et molemmat on tän vuoden aikana täyttänyt/täyttämässä 19 vuotta!! Ite oon aina asunu samassa talossa ja muistan kun olin noin kolmen vanha (olin vissiin täyttämässä neljä) ja yhtenä päivänä melkein meidän taloa vastapäätä olevaan taloon muutti uudet naapurit. Seurailin muutto härdelliä aluksi keittiön ikkunasta, minkä jälkeen siirryin talon ulkopuolelle postilaatikoiden viereen. Siinä seisoskellessani huomasin uusien naapureitteni pihassa pienen tytön, jonka arvioin suurinpiirtein saman ikäiseksi kuin itseni. Jonkin aikaa tuijoteltuamme ( en muista kumpi meistä oli rohkeampi ja kysyi leikkimään, vai oliko jomman kumman vanhemmalla näppinsä pelissä ), mutta siitä se sitten lähti, nimittäin minun ja Roosan ystävyys. Pakko vielä mainita tähän, että meidän eka leikki yhdessä oli ihan huikee: Roosan iskä työnteli meitä kotikärryissä  ympäri pihaa!!


2. Mikä on teidän lempimuistonne yhdessä?

Roosa:
Ääää ihan kauheen vaikee kysymys, kun muistoja on miltei joka päivältä tässä 15 vuoden ajalta. Mut jos nyt pitää joku/jotkut valita ni ainaki meidän yhteinen kielimatka Oxfordissa on aivan super ihana muisto ja joka vuotiset Euroviisuillat! Mut yleisesti melkein joka päivä on joku muisto Tiian kanssa ja parasta onkin varmaan Tiian kanssa just ne päivät ku makoillaan vaan sängyssä (ja herkutellaan...)

Tiia:
Miun mielestä parhaimmat muistot on meijän jokavuotinen Euroviisutraditio (eli siis katotaan Euroviisut yhessä ja herkutellaan), kielimatka Oxfordiin pari vuotta takaperin ja sitten viime kesältä Weekend Festival! Noissa molemmissa reissuissa on myös meijät tuntien sattunu ja tapahtunu… mut pääasiassa miulla on niistä tosi mukavia muistoja ja mikä parasta, ne on saanu kokee tosi läheisen ihmisen kaa!
(Ps. Yks miun salaisista lempimuistoista on se ku Roosan ja niitten jääkaappi oli ihan täynnä ruokaa.. ei huhhuh oikeesti)

3. Mikä teitä ärsyttää toisissanne?

Roosa:
Hmhh mikäköhä mua ärsyttäis Tiiassa.. Varmaan se, kun se on niin täsmällinen ja sit se aina valittaa, kun mä en oo ajoissa..... Vaikka oikeestiha se on hyvä vaa, että se yrittää opettaa mulle aikataulujen noudattamista..!

Tiia:
No Roosassa ärsyttää oikeestaa vaa se ettei se oo ikinä ajoissa.. Ja toisena asiana se että se on oikeesti niin itsekriittinen kuin ihminen voi vaan olla; kaikki muut kattoo et se on ihan perf ja sit se vaa on et ”mä näytän ihan kamelilta”…

4. Mihin haluaisitte matkustaa yhdessä?

Roosa:
Vaikka maailmanympäri, mutta Tiian kaa varmaan parasta ois matkustaa jonneki aktiivilomalle lämpimään, missä vois snorklata ja laskee vesiliukumäkiä ja polkee polkuveneellä! Vaikka tosin kaupunkiloma sopis meille varmasti ihan yhtä hyvin, ainaki Lontoossa meillä oli tosi kivaa!

Tiia:
Joku lämmin ihana rantaloma jossain kaukana ois parasta! Siel voitais palvoo aurinkoo (vähän parempi ehkä kuitenkin verrattuna noitten takapihaan) ja uida ja snorklata turkoosissa vedessä.. ettien kilpikonnia (toi on inside-juttu, rakastan siis kilppareita)

5. Kummalla kestää pidempään laittautua?

Roosa:
Mulla.......

Tiia:
Tätä ei tarvinnu ees miettii.. Roosalla tottakai! Ja tähän sit liittyykin aasinsillalla se sen aina myöhässä oleminen..

6. Mikä on teidän lempi asia, mitä teette yhdessä?

Roosa:
Meidän lempiasia yhdessä on varmaankin syöminen.. Aina kun tehään jotain ni herkkujen on pakko olla läsnä siinä tekemisessä!

Tiia:
Varmaa vaan joku makoilu ja herkuttelu. Tai siis tiiättekö sen tunteen ku voitte vaan makoilla jonkun kaa ja olla ihan hiljaa mut se ei oo silti yhtään awkward, se on parasta!

7. Mitä tilaisitte ravintolassa?

Roosa: 
Mä tilaan ravintolassa yleensä pastaa, pihviä tai sit hampurilaisen! Rakastan yli kaiken ravintoloitten hampurilaisia! Mut joo tosiaan naudan pihvi on myös mun herkkua ja kanapastat! Välillä otan myös salaatteja ja lempparini onkin Caesar salaatti. Tiia ottais varmaan jotain ruokaa, mikä sisältää kanaa! Tiia on semmonen kana ihminen, se ottais varmaan kanasalaatin tai kanapastan!

Tiia:
 Mie varmaan tilaisin jonkun kanaruuan, lempiruokiakin miulla on kanapasta ja kanasalaatti.. En ees muista millon oisin viimeks tilannu possuu ravintolassa, kalaakin tilasin ekan kerran vasta pari kuukautta sitten Pariisissa! Roosa varmaan tilais jonkun pastaruuan tai sit jonkun hampurilaisen, niin kun sen eilisessä mystoryssakin näkyi.

8. Minkälainen olisi teidän yhteinen yrityksenne?

Roosa:
Ei vitsi! Tää on niin hyvä kysymys, koska tähä liittyy ihan mahtava tarina! Elikkäs joku ehkä 10 vuotta sitten Tiia oli meillä ja mä tein iltapesuja meidän kylpyhuoneessa. Käytin silloin tosiaan vielä Garnierin tuotteita ja huusin Tiialle, että voitko tuoda mun Garnierin. En tiiä, miten se on edes mahdollista, mutta Tiia kuuli, että huusin "Tuo se mun marisee", koska mielestäni huusin kyl ihan selvästi Garnier. No joka tapauksessa Tiia oli ihan hämmentynyt, että mikä ihmeen Marisee ja sitten meillä pikkutytöillä lamput sytty päidemme päälle ja keksimme uuden merkin nimen "MariC". Se vaan kuulosti meidän mielestä niin coolilta! Elikkäs tosiaan meidän firma ois MariC ja se ois tämmöinen kosmettiikka firma, koska ollaan muutenkin Tiian kanssa kiinnostuneita kosmetiikasta.

Tiia:
 Tää oli helppo, MariC! Roosa varmaan kerto jo tarkemmin mistä toi koko juttu tuli (miun väärinymmärryksestä), mut joo se ois siis semmonen kosmetiikka-alan taivas, vähän niinkun Victoria’s Secret on alusvaatteille.

9. Onko toisillanne jotain outoja fobioita?

Roosa: 
En tiedä, onko tää kirjaimellisesti outo, mutta Tiia pelkää aivan hirmusesti pellejä! Että mä oon varmaan se, jolla meistä kahesta on noita outoja fobioita.. Me molemmat kyllä pelätään pimeää, mutta en tiiä onko siinäkään nyt mitään outoa, eikös monet pelkää pimeää, vai ? Ja mä pelkään myös hämähäkkejä ja varpaita.....

Tiia:
No siis mie pelkään tosi paljon ilkeennäkösiä pellejä.. tai tiiättekö just semmosia jotka Salkkareissa vuonna nakki ja muussi uhkaili Sebastiania! (ja jos ette niin googlettakaa vaikka, kyl te sitten ymmärrätte..). Roosa puolestaan oikeesti pelkää imuria ja varpaita. En kommentoi enempää, kysykää siltä.

10. Minkä tavaran/vaatteen/tms haluaisitte varastaa toisiltanne?

Roosa:
Haluaisin varastaa Tiialta sen semmoiset ihan perfectit juoksupökät! Rakastan niitten kuviointia!

Tiia:
Haluisin varastaa Roosan Coco Chanelin hajuveden, se tuoksuu ihan taivaalliselta!!! Laitoin sitä kerran salassa kun oltiin lähössä baariin..

11. Mikä on teidän yhteinen lempiherkkunne?

Roosa:
Hmhh meillä on näitä lempiherkkuja niin paljon.. Mutta valitsen varmaan lempiherkuksemme suklaan. Tiian on ainakin aivan järkyttävä suklaa-addikti ja itekin tykkään kyllä suklaata popsia. Tykkäämme myös aika paljon munkeista niinku kaikista muistakin herkuista..

Tiia:
No suklaata menee aika paljon molemmilla. Toinen mikä tuli mieleen oli semmonen herkku kun Hillovaahtis, jossa siis on nimensä mukasesti hilloa vaahtokarkin sisällä, olikohan se nyt vadelmahilloa. Niitä sai R-kioskeilta sillon kun myö oltiin ala-asteella ja mikä parasta, yksi hillovaahtis maksoi vaan 10 senttiä!! Miks ihmeessä niitten valmistaminen lopetettiin, itken niitten perään vieläkin joka ilta..

12. Minkä/mitkä asiat haluaisit saada ystävältäsi ulkonäöllisesti?

Roosa:
Niin helppo kysymys! Haluaisin Tiialta sen tissit (Tiialla on aivan hullun hyvät tissit, niinku oikeesti), sit haluisin Tiian suoran siron nenän, ku mulla on iha possunenä ja sit haluisin Tiialta ottaa itelleni myös isommat silmäluomet, sillä mun luomet on niin pienet, ettei kannata ees luomiväriä käyttää, kun ei se näy, kun silmiä auki pitää.

Tiia:
No ensinnäkin Roosan hiukset; ne on aina ihan täydellisesti, oli ne sitten nopeella nutturalla tai vaikka juhliin kiharrettuna. Toinen juttu on Roosan huulet, ne on just semmoset täyteläiset ja symmetriset ja kaikkee..

13. Mikä on teidän tärkein kosmetiikkatuote?

Roosa:
Mun tärkein on puuteri, jos laitan meikkivoidetta, mun on myös aivan pakko saada laittaa siihen päälle puuteri, ei mitään vaihtoehtoja. Sit jos taas en jaksa muuten meikata niin puuteria haluun vähän sipaista kasvoihin, ni en näytä ihan niin kalpealta. Tiian tärkein tuote on meikkivoide, uskoisin ainaki näin. Tiialla oli muutama vuos sitten vähän huono iho,  mutta nykyään itseasiassa miltei täydellinen iho! Huonon ihon aikaan ihovirheitä sai peitettyy meikkivoiteella aika hyvin ja nyt huonon ihon ajoilta Tiialle on jäänyt"arpia" ja meikkivoiteen kanssa Tiian ihossa ei näy oikeestaan mitään virheitä! Joten meikkivoide se on!

Tiia:
Miulla ehdottomasti meikkivoide, varsinkin tää Joe Blascon. Miulla on yläasteelta asti ollu vähän huono iho ja pintakuivuuden takia useimmat meikkivoiteet ei pääse oikeuksiinsa miun iholla. Tää nykynen on kyllä ollu ihan huippu ja miun lemppari jo ekasta kokeilukerrasta asti! Roosasta en oikeesti oo yhtään varma.. sillä on luonnostaan tosi tummat kulmat ja ripset ja sen ihokin on tosi hyvässä kunnossa ja usein se liikkuukin ilman meikkiä. Mut varmaan silti joku ihotuote, ehkä meikkivoide tai puuteri(?)

14. Missä te olette huonoja?

Roosa: 
Mä olen ihan surkea pallopeleissä, varsinkin jalkapallossa! (Kauheaa myöntää, kun mun poikaystävä on jalkapalloilija..) mutta joo pallopelejä ei vaan oo valitettavasti mulle tehty. Tiia on huono käyttämään hameita, mutta nyt se on kyllä kehittynyt siinä lajissa, kun se osti ekan hameensa! Tiia on omasta mielestään myös huono matikassa, vaikka mun mielestä Tiia on kyl ihan hyvä siinä!

Tiia:
Mie oon huono matikassa, vaikka kirjotukset yllättikin positiivisesti (aattelin etten ees pääse läpi..). Roosa nyt on huono olemaan ajoissa; oltiin myö sit menossa kouluun tai kaupungille ni Roosaa saa aina oottaa, se jättää kaiken aina ihan viime tippaan tai jopa vähän yliajalle.. Saa nähä miten nyt parin päivän päästä ylppäreinä!

15. Mitkä ovat teidän lempieläimet?

Roosa:
Mun lempieläin on siili! Ne on niiin söpöjä, että en kestä. Tytöt aina tägäileekin mua aina kaiken maailman siili-videoihin. Tiian lempieläimet ovat kilpikonna ja possut! Kilpikonnat on Tiian mielestä  söpöjä ja esim Tiian Whatsapp-biossa on kilpikonna-emoji. Mun mielestä kummiskin possut
ovat Tiialle vieläkin tärkeempiä ja Tiia haaveileekin, että saisi jonain päivänä lemmikiksi söpön pikkuporsaan. Me tyttöjen kanssa tosiaan tägäillään Tiiaa sit aina noihin possuvideoihin.

Tiia:
Miulla on kilpikonnat ja possut, varsinkin minipossut!! Sainkin Roosalta ja sen pikkusiskolta Sofialta 18-vuotissynttärilahjaks minipossun jonka nimesin Fluffyksi. Se on niin pehmee ja pörrönen! Roosalla on vissiin siili, tai ainakin tägäillään sitä vähän väliä instassa siilivideoihin.

16. Mitä pelastaisitte kotoa tulipalon sattuessa?

Roosa:
Jos kerkeisin pelastaa vain yhden asian, niin pelastaisin valokuva-albumit. Niitähän ei ikinä takaisin saa - ei edes vakuutuksesta. Uskon, että Tiia pelastaisi myös jotain merkityksellistä, kuten juuri valokuvat tai jonkin muun tosi merkityksellisen esineen.

Tiia:
Ihan ehdoton eka asia minkä ottasin mukaan ois Iso-Nalle, jonka sain kun olin yhden päivän vanha iskän opiskelijoilta! Oonkin sanonu porukoille, että sit kun muutan pois kotoa niin Iso-Nalle lähtee ehdottomasti mukaan. Toinen juttu ois valokuva-albumit. Aattelisin et Roosa pelastais varmaan kans valokuvia ja jotain muita tärkeitä esineitä, joihin liittyy joku muisto.

17. Minkä nimen antaisitte lapsillenne?

Roosa:
Itse antaisin tyttärelleni nimeksi Inna-Elisabeth, tämän olen päättänyt jo about 5 vuotta sitten. Pojan nimessä toivoisin olevani sen tapaisia nimiä, kuin vaikka Anton, Romeo, Benjamin. Tiia luultavasti haluaisi tytön nimeksi esimerksiksi Ida, Viola, Olivia ja pojan nimeksi Tiia on usein puhunut Teemusta!

Tiia:
Miun mieli on muuttunut nyt aikojen saatossa aika paljonkii, mut tytölle nätti nimi ois Ida-Viola ja pojalle varmaan Niklas. Roosalla tytön nimeks tulee Inna-Elisabeth, tää on varmaa tietoo uskokaa pois! Pojasta en kyl osaa sanoa yhtään, mut varmaan joku just vähän erikoisempi.

18. Mikä on lempivärinne?

Roosa:
Ei jumpe! So easy. Mun lempiväri on kreikanmerensininen ja tiiän, että Tiialla on sama.

Tiia:
Kreikanmerensininen. Oon pettynyt Roosaan jos sillä ei oo samaa vastausta.

19. Kuvailkaa toisianne yhdellä sanalla

Roosa:
Rohkea.

Tiia:
Upea.

20. Mikä on parasta toisessa?

Roosa:
Tiiassa parasta on se, että Tiian kanssa voi olla oma itsensä, Tiian kanssa voi jakaa niin ilot kuin surut ja Tiian kanssa voi vaan maata ja olla 5 tuntia puhumatta ja silti olla ihan super kivaa.

Tiia:
No ensinnäkin se, että toisen kanssa voi olla ihan oma ittensä, eikä tarvii miettii yhtään miten on tai mitä sanoo. Toinen juttu mitä arvostan ehkä eniten on se, että osataan olla rehellisiä toisille; sanotaan jos joku paita näyttää vaikka huonolta toisen päällä tai osataan sanoo toiselle suoraan jos joku asia ärsyttää.


Se oli nyt sit siinä!
Olipa hauska lukee noita vastauksia jälkikäteen ja huomata, miten hyvin oikeesti tunnetaan toisemme!!!
Selvästi 15 vuoden ystävyys on tehnyt tehtävänsä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Roosa M.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig