tiistai 29. elokuuta 2017

CROATIA VACAY

Heips!
Vaikka kuinka rakastan syksyä, niin mua harmittaa ihan suunnnattomasti, kun kesä on ohi! :(
Haluaisin vaan nauttia lämmöstä ja maata auringossa! ( tai no eihän tota lämpöä Suomessa hirveesti tänä kesänä kyllä ollut, mutta kummiskin ! )
Onneksi kävimme kuitenkin kesäkuussa Etelä-Euroopan lämmössä poikaystäväni kanssa keräämässä D-vitamiinivarastoja täyteen, niin jaksaa taas jonkin aikaa tätä Suomen koleaa ilmaa. 
Mutta kyllä mulla on nyt jo ihan älytön matkakuume! Katselen päivittäin matkoja ja mietin, että mihin sitä seuraavaksi lähtisi.
Olen miettinyt kevääksi matkaa Mauritiukselle tai Dominikaaniseen tasavaltaan ja kesäksi matkaa Menorcalle. Lisäksi Pariisiakin alkaa olla jo kauhea ikävä, niin sielläkin olisi kiva piipahtaa keväällä - vaikkapa muotiviikkojen aikaan!

Mutta siis joo - olimme kesäkuussa Kroatian Hvarin saarella! 
Ihan täydellinen paikka!
NIIN kaunis, vehreä, kristallinkirkasta vettä. 
Ihan mieletön.
 Matkustimme saaren pääkaupunkiin Hvariin ja hitsi, että rakastuin siihen idylliseen pikku kaupunkiin.
Niin ihania ravintoloita, terasseja, kujia, pikkuputiikkeja, paatteja...
 Saarella oli meidän mielestä myös aivan ihana rento meininki!
Koko kaupungin rantaa pitkin meni myös aivan ihana rantakävelykatu, jonka käveleminen ei varmaan kestänyt kuin puoli tuntia päästä päähän - eli kaupunki oli tosiaan aika pieni.
Mutta vaikka pieni olikin, niin sitäkin kauniimpi - ja idyllisempi!
En osaa muuta oikeastaan sanoa kuin, että joka ikiseen paikkaan mihin katsoin, niin mietin, että herranjesta, miten kaunista! 
Vaikka paikka oli pieni, niin tekemistä riitti joka päivälle, ja kuten arvata sattaa, aika meni aivan liian nopeasti.. Mua oikeasti itketti, kun lähdettiin pois! :D..
Laitan tähän alle muutamia juttuja, mitä me tehtiin Hvarilla, niin voitte käyttää vaikka inspiraationa, jos itse olette menossa sinne! 
Ja tosiaan en voi kuin suositella Hvaria matkakohteena!


WHAT TO DO IN HVAR ? - 10 TIPS

1. Sunbath on the Amfora beach!
Amforan ranta on kaupungin isoin ranta ja myös super nätti ja vilkas! Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkopetejä! Me vuokrasimme aurinkopedin!
Rannalla on myös pari kivaa rantabaaria, mistä voi hakea juomista, lounasta yms!

2. Swim in crystal clear water!
Vesi Hvarilla on tosiaan ihan mielettömän kirkasta! Koko loman vain ihastelin sitä, ja otin vedestä varmaan miljoona kuvaa. ( xD ) Me myös snorklailimme ja tutkimme Kroatian merenalaista maailmaa.
Merenrannalla oli noin 100 metrin välein rantakallioon kiinnitettyjä "tikapuita", mistä pystyi helposti pulahtamaan näihin unelmavesiin.

3. Have a picnic by the sea!
Kävimme yhtenä päivänä myös paikallisilla markkinoilla, jonka jälkeen pystytimme piknikin meren rantaan. 
Oli ihanaa maistella paikallisia herkkuja, ja vain nauttia meren kohinasta ja auringosta!

4. Walk around little alleys in town and visit local boutiques!
Rakastuin Hvarin pieniin kujiin. Hvarin kaupungissa ei ole montaa autoille sallittua tietä, joten melkein kaikki kadut ovat kävelykatuja. Kadut ovat söpöjä pieniä sokkeloisia kujia, joita kävellessä löytää aina jonkin kiinnostavan putiikin kulman takaa.
Minun mukaani noilta kujilta lähti ihana keltainen laukku, rantamekko, rantakassi sekä tuliaisiksi laventelisaippuaa ja -öljyä, viiniä, oliiviöljyä sekä hilloja.

5. Attend White party and dance in a beach bar!
Me kävimme tanssimassa rantabaarissa ja ei vitsi mikä meininki! - Aivan mieletön!
Hvarilla järjestettiin myös muutamana iltana viikossa White Partyt.
 Vikana iltana olisimme menneet kemuihin mukaan, mutta aamulla oli aikainen herätys, joten ne bileet jäivät siltä kertaa välistä. :(
Amforan rannalla on myös ihana Amforan rantaravintola ( Bonj les Bains ), jossa järjestettiin miltei joka ilta häitä! 
Ja en ole ikinä nähnyt niin mahtavaa meininkiä, kuin kyseisessä paikassa! Siellä oli ihan huippu DJ! Meinattiin monena iltana mennä kuokkimaan näihin häihin, mutta henkilökunta katsoi sen verran tarkasti porteilla, että se sitten jäi! >:( 
Tämä hääpaikka oli btw vielä ihan mielettömän kaunis! Että jos joku etsii hääpaikkaa ulkomailta, niin suosittelen! 

6. Taste local wine and food!
Voi että, miten hyvää ruokaa ja viiniä Kroatiassa olikaan. Ja miten kauniita ja suloisia ravintoloita. Söimme niin rantabulevardin ravintoloissa, kuin kujien pikku ravintoloissa. Ja jokaisessa oli kyllä NIIN hyvät antimet!!
 Poikaystäväni ihastui myös paikalliseen olueen! ( :D )

7. Have a sunset walk outside the downtown!
Sen lisäksi, että saimme ihastella päivittäin pääkatujen kauneutta, niin päätimme yhtenä iltana lähteä katselemaan myös hiljaisempien katujen meininkiä. Oli kyllä aivan ihana iltakävely, ja oli ihana nähdä paikallisten koteja ja pihoja. 
Rakastuin kroatialaiseen "vanhaan" arkkitehtuuriin.

8. Climb to the fortress - Spanjola!
Saarella on todella paljon korkeuseroja - monet kadut ovat esimerkiksi portaita! Kaupungin huipulla, mäen päällä sijaitsee linnoitus, joka on yksi saaren suurimmista nähtävyyksistä! Sinne ei kirjaimellisesti tarvitse kiivetä, mutta jonkin aikaa sinne täytyy kävellä, koska tiet mutkittelevat ylös mäelle! Mutta matka on sen arvoinen! Linnakkeelta on upeat näköalat koko kaupungin yli!

9. Rent a boat or a jet to the Paklinski Islands!
Hvarin saaren lähellä on myös pienet Paklenin saaret. Niille menee veneellä muutaman minuutin! Saaret ovat aika lailla luonnon oloissa, lukuun ottamatta muutamaa ravintolaa ja terassia. 
Tänne me emme valitettavasti loman aikana kerenneet :( 
- mutta nyt on ainakin hyvä syy mennä vielä joku päivä käymään siellä uudestaan!

10. Have a dinner picnic in downtown's little park!
Yhtenä iltana emme menneetkään ravintolaan illalliselle, vaan ostimme molemmille pizzat, pullon viiniä ja menimme keskustan pieneen puistoon herkuttelemaan ja katselemaan illan meininkejä!
Oli aivan ihana ilta ja hauskaa vaihtelua perus ravintolailloille!


Tämä vesi oli vaan jotain niin uskomattoman kaunista. 


Tykkäsin hurjasti Hvarin arkkitehtuurista - vanhat kivitalot loivat ihanan idyllisen tunnelman kaupunkiin!


 Lounaalla meidän hotellin altaiden läheisyydessä - oli muuten hyvää!


Meidän hotelli oli mäen päällä, joten sieltä oli ihanat näköalat merelle! 


Tämä kuva on Amforan rantaterassilta - Bonj les Bains. (Täällä vietettiin niitä huippu häitä) Pimeän aikaan palmuihin tuli valot, joita ihastelimme monena iltana!


 Lomalaiset ottivat rennosti!


Lukeudun myös itse niihin henkilöihin, jotka kuvaavat jokaisen palmun, joka vastaan tulee! :D Tässä keskustan eräs palmu! 


Tämä on meidän hotellin terassilta, jossa söimme aamupalan ja lounaan!


Hvarin sataman meininkejä. 


Paikalliset markkinat <3


 Rakastin saaren vehreyttä, vaikka ei paikkaa voi tietysti tropiikiksi kutsua! Mutta selvästi vehreämpää, kuin esimerkiksi Kreikassa käydessäni on ollut! ( Riippuu toki myös siitä, missä päin Kreikkaa on ollut! :'D )


 Nappasin salakuvan nuoresta parista rannalla! Rannat olivat tosiaan kalliota, joten jos halusi mukavan auringonottoalustan, kannatti varata aurinkotuoli tai -peti!


 Bonj les Bains! Mun lempparipaikka!


 Jahtien takana palmujen alla on rantabulevardi ns. pääkatu! Siellä söimme monena iltana! Samalla kadulla on myös baari, jossa järjestettiin White partyja!


 Taas yksi palmu matkaltamme linnakkeelle!


 Voinko jo lähteä takaisin uimaan tonne? </3


 Paklenin saaret!


Meidän hotellilla oli NIIN hyvää ruokaa!  Usein tilasimme lounaan altaille, aurinkopedille!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Roosa M.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig